Groeien in UX

UX People is het eerste platform in Nederland waar UX professionals kennis en ervaring uitwisselen met elkaar én met organisaties. Het is een verzamelplaats voor UX vacatures, onderzoek, training en events. Een community met een helder doel: het professionaliseren van de Nederlandse UX markt. 

Want die groeit. En de digitalisering-vraagstukken worden complexer. Maar tegelijkertijd is het vakgebied relatief nieuw en nog volop in ontwikkeling. UX People helpt talenten en organisaties om te groeien in UX. 

UX competenties versterken
We willen het niveau van UX in Nederland verhogen. Daarom helpen we, vanuit jarenlange ervaring, om de vraag naar UX talent te matchen met het aanbod. Weet jij dat UX 12 belangrijke competenties kent? Het is altijd belangrijk om te achterhalen wat je organisatie écht nodig nodig heeft. Wij vertalen vacatures en behoeftes naar heldere profielen. En zetten onze community in om de juiste kandidaten te bereiken. 

We helpen je met een doeltreffend selectieproces. En is de kandidaat gestart, dan blijven we ondersteunen met kennisoverdracht en coaching on the job. Op deze manier halen we het beste uit talenten én organisaties naar boven. Met gerichte trainingsprogramma’s en coachingstrajecten voor zowel teams als individuen, vergroten we de interne UX competenties en zorgen we dat de juiste UX tools en methoden eigen worden gemaakt. 

UX talenten gelukkiger maken
Behalve dat UX professionals en organisaties beter worden in UX, heeft onze aanpak nog een effect: UX talenten worden gelukkiger! En dat is onze nummer 1-drive. Zeker bij starters, is intensieve begeleiding een voorwaarde om ze echt te laten groeien. We zien vaak dat het ontbreekt aan de juiste kennis, of tijd, om nieuw talent te begeleiden en te beperkt wordt geïnvesteerd in research. Zonde! Een on-site UX coach leert jonge talenten, maar ook ervaren UX professionals, hoe zij kunnen groeien in UX. Daardoor blijven ze gemotiveerd en worden ze continu uitgedaagd. Het resultaat? Loyale werknemers.

De grootste UX community van Nederland
UX People is een initiatief van Online Department en ontstaan uit jarenlange begeleiding van UX talenten en ervaren professionals. We werken al bijna 10 jaar intensief samen met opleidingen als CMD Rotterdam en organiseren regelmatig trainingen en Summer Schools voor jong talent. Ons netwerk is snel gegroeid naar 450+ UX-designers, van startend tot +20 jaar ervaring. We ervaren dat er behoefte is aan het uitwisselen van kennis en dat UX designers heel graag ervaringen delen. Binnen de UX People community kan dit. 

Door het faciliteren van besloten on- en offline kennisevents realiseren we verdere groei van de community. Ook zijn de talenten in de gelegenheid om op verschillende niveaus trainingen te volgen, zelf events te organiseren en in contact te komen met andere UX-professionals en organisaties. Vanuit uiteenlopende organisaties, zijn UX managers, productmanagers en product owners actief binnen de UX people community. Door deze waardevolle interacties weten we precies wat er leeft en daar spelen we continu op in met kennisevents, trainingen en onderzoeken.

Gedreven vanuit design leadership
De designers, trainers en coaches van UX People zijn getraind in het veld en opgeleid in binnen- en buitenland. Doordat we dagelijks als design-professionals worden ingezet binnen corporates en technologiebedrijven, lopen we voorop op het gebied van digitalisering, design leiderschap en veranderende organisatiestructuren. Het delen van kennis, zowel aan de talenten- als de organisatiekant, geeft ons voldoening. UX People is onze trots!

Onderzoek in UX markt
Om de ontwikkelingen in de Nederlandse markt te duiden en te analyseren, voeren we jaarlijks onderzoek uit in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, UX professionals en onze kennispartners. De UX Monitor 2020 wordt jaarlijks op deze website gepubliceerd.

Join us!
We nodigen organisaties en UX professionals uit om samen met ons de community verder te ontwikkelen en kennis te delen. Interesse om te leren, te groeien of te coachen in UX? Laat van je horen! Doe mee aan ons onderzoek voor de UX Monitor 2020. En join de UX People community


Lees ook:
Meer informatie voor bedrijven