UX People is een carrière en educatie platform waar Nederlandse UX professionals kennis en ervaring uitwisselen met elkaar én met bedrijven.

Groeien in UX

UX People is een verzamelplaats voor UX vacatures, onderzoek, trainingen en events. Een community met een helder doel: het professionaliseren van de Nederlandse UX markt. 

Want die groeit. En de digitalisering-vraagstukken worden complexer. Maar tegelijkertijd is het vakgebied relatief nieuw en nog volop in ontwikkeling. UX People helpt talenten en organisaties om te groeien in UX. 

UX competenties versterken
We willen het niveau van UX in Nederland verhogen. Daarom helpen we, vanuit jarenlange ervaring, om de vraag naar UX talent samen te brengen met het aanbod. Weet jij dat UX 12 belangrijke competenties kent? Het is altijd belangrijk om te achterhalen wat je als organisatie écht nodig hebt. Wij vertalen vacatures en behoeftes naar heldere profielen en competenties. En zetten onze community in om de juiste kandidaten te bereiken. 

Is er een interim of freelance UX professional bij je gestart, dan blijven we graag ondersteunen met kennisoverdracht en coaching on the job. Want op deze manier halen we het beste uit talenten én organisaties naar boven. Met gerichte trainingsprogramma’s en coachingstrajecten voor zowel teams als individuen, vergroten we de interne UX competenties en zorgen we dat de juiste UX tools en methoden eigen worden gemaakt. 

UX talenten gelukkiger maken
Behalve dat UX professionals en organisaties beter worden in UX, heeft onze aanpak nog een effect: UX talenten worden gelukkiger! En dat is onze nummer 1-drive. Zeker bij starters, is intensieve begeleiding een voorwaarde om echt groeien. We zien vaak dat het ontbreekt aan de juiste kennis, of tijd, om nieuw talent te begeleiden. Zonde! Een on-site UX coach leert jonge talenten, maar ook ervaren UX professionals, hoe zij kunnen groeien in UX. Daardoor blijven ze gemotiveerd en worden ze continu uitgedaagd. Het resultaat? Loyale werknemers.

De grootste UX community van Nederland
UX People is een initiatief van Online Department en ontstaan uit jarenlange begeleiding van UX talenten en ervaren professionals. We werken al bijna 10 jaar intensief samen met opleidingen als CMD Rotterdam en organiseren regelmatig trainingen en Summer Schools voor jong talent. Ons netwerk is snel gegroeid naar 350 UX designers, van startend tot +20 jaar ervaring. We ervaren dat er behoefte is aan het uitwisselen van kennis en dat UX designers heel graag ervaringen delen. Binnen de UX People community kan dit. 

Door het faciliteren van besloten on- en offline kennisevents realiseren we verdere groei van de community. Ook zijn de talenten in de gelegenheid om op verschillende niveaus trainingen te volgen, zelf events te organiseren en in contact te komen met andere UX professionals en organisaties. Vanuit uiteenlopende organisaties, zijn UX managers, productmanagers en product owners actief binnen de UX people community. Door deze waardevolle interacties weten we precies wat er leeft en daar spelen we continu op in met kennisevents, trainingen en onderzoeken.

Gedreven vanuit design leadership
De designers, trainers en coaches van UX People zijn getraind in het veld en opgeleid in binnen- en buitenland. Doordat we dagelijks als design-professionals worden ingezet binnen corporates en technologiebedrijven, lopen we voorop op het gebied van digitalisering, design leiderschap en veranderende organisatiestructuren. Het delen van kennis, zowel aan de talenten- als de organisatiekant, geeft ons veel voldoening. 

Onderzoek in UX markt
Om de ontwikkelingen in de Nederlandse markt te duiden en te analyseren, voeren we dit jaar onderzoek uit in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, UX professionals en onze kennispartners. De UX Carrière Gids 2022 wordt dit jaar op deze website gepubliceerd.

We nodigen organisaties en UX-professionals uit om samen met ons de community verder te ontwikkelen en kennis te delen. Interesse om te leren en ontdekken hoe je kunt groeien in UX? Laat van je horen! Doe mee aan ons onderzoek voor de UX Carrière Gids 2022


Lees ook:
Meer informatie voor bedrijven