Het UX-landschap verandert. De behoefte bij bedrijven en instellingen om hun aanbod optimaal op klantwensen af te stemmen groeit. Welke rol is daarin voor UX en UX-professionals weggelegd?

UX biedt de handvatten om een gefundeerde strategie uit te stippelen voor ultieme gebruikerservaringen. Vanuit UX research, – development en -design is het bijvoorbeeld ook mogelijk om het onderwijs te helpen om curricula scherper vorm te geven. Bovendien biedt UX kansen voor de nieuwe generatie design professionals. 

UX Monitor 2021

UX People is een ‘community of practice’. Wij bevorderen samenwerkingen tussen UX professionals en opdrachtgevers en willen beide ‘werelden’ inspireren. Een van de pijlers waarmee we dat doen is onderzoek. Momenteel werken wij aan de UX Monitor 2021. Een publicatie waarmee wij de ontwikkelingen, veranderingen en toekomstkansen rondom het UX-landschap in Nederland willen laten zien. Samen met onderzoeksbureau NEO Observatory verzamelen wij de komende maanden data over de UX-arbeidsmarkt. Deze kwantitatieve gegevens combineren we met inzichten en visies van ervaren design leaders uit Nederland. Deze experts interviewen we. We vragen hen onder meer hoe zij de toekomst zien. Hoe zij (de verandering van) het vak ervaren? En welke skills er nodig zijn om als UX-professional in de toekomst relevant te blijven. Al deze kwantitatieve en kwalitatieve informatie bij elkaar vormt de kern van de UX Monitor 2021.

Experts aan het woord

Met de serie ‘Interviews met UX Design Leaders in Nederland’ krijg je een sneak peak van de UX Monitor 2021 en lees je hoe experts momenteel over het vak, de benodigde skills en de toekomst denken. Laat je inspireren door hun visie en verhalen.

Ook interesse in een interview?

Wij zijn op zoek naar ervaren design leaders die ook willen deelnemen aan een video-gesprek. Dit interview duurt maximaal 1 uur en wordt geleid door een van onze UX-researchers en een ervaren copywriter. De uitwerking van het gesprek wordt (eventueel anoniem) als (blog)artikel gepubliceerd en opgenomen in de UX Monitor 2021. Heb je zelf interesse of ken je iemand? Of wil je op de hoogte blijven van UX of de UX Monitor 2021? Stuur ons gerust een bericht.

Machiel Oskam - Trainer UX leadership

Neem contact op met Machiel
Ik help je met het professionaliseren van UX binnen je organisatie. Bel voor een kennismaking:
06 - 24993517